Dacă am învățat un lucru în 2020 ar fi acela că un gram de modestie și o doză de auto-ironie sunt ingredintele magice. Deși munca mea nu poate fi momentan comparată, ea poate fi criticată. Iar critica, deși prima dată doare, ulterior devine cheia care deschide noi uși. Dacă totul ar fi perfect, nu s-ar mai putea evolua. Dacă prima carte ar fi fost desăvârșită, nu aș mai scrie-o pe a doua. Dacă KIT-ul meu ar fi perfect, nu l-aș actualiza și îmbunătăți constant.

În viziunea mea nu există un argument al autorității. Și nici nu mai contează cine ai fost ieri dacă azi ți-ai pierdut flexibilitatea. Contează cine ești azi din persectiva a ceea ce poți deveni mâine. Azi sunt din nou la început. De data asta cu scris mic și multe note de subsol. Toate drumurile au dus la cercetare, iar azi mintea mea ca un burete care obsoarbe toate informațiile și toate opiniile pentru a crea ceva nou. Învăț constant să nu mai judec și să privesc lucrurile așa cum sunt. Să accept totul. Așa am învățat că nimic nu e corect sau greșit. Și poate chiar eu am greșit, iar apoi am reparat. Azi încă sper că mâine voi aduce o briză nouă.

Am subestimat probabil și m-am bazat prea mult pe argumentul autorității. Un argument fals și ușor de desființat. Am realizat că nu contează cine e #1 atâta timp cât #1 devine inflexibil și rigid. E mai bine să fii #2 ca să ai o motivație să își depășești constant limitele.

Am concurat, am dezbătut, am desființat argumente și uneori am câștigat. Sau doar mi s-a părut că am câștigat. Am realizat mai târziu că ar fi în interesul tuturor dacă în loc să contrazic, aș putea aduna piese esențiale pe care să le integrez într-un puzzle nou. Într-o nouă creație. Una care ar putea, poate, deveni cândva o piesă esențială pentru o altă creație. Și așa la infinit…

Creațiile mele nu sunt puzzle-ul final, dar cu puțin efort ar putea deveni o piesă esențială a unui puzzle minunat al viitorului.

Eu nu mai sunt aproape nimic din ce eram ieri, dar în noul context toate piesele par să se potrivească armonios.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s