Despre hate-speech și detox

M-am retras o perioadă activitatea din peisajul digital. O bună perioadă de timp voi fi un simplu observator. În cei peste 15 ani de social media, m-am conectat cu zeci de oameni. E interesant să observi cum pandemia (criza) scoate tot ce e mai rău din fiecare.

Oricum nu mi-am dorit niciodată cantitate, ci calitate. Iar pentru cei care utilizează hate-speech există multe soluții: block, unfriend, unfollow, report. 

Nu e nimic personal. E doar detox digital. Și identitatea ta digitală e doar un alter-ego. Nu ești tu, ești ceea ce alegi să fii în mediul online. Și atragi în jurul tău oamenii care rezonează cu valorile sau non-valorile tale.

Există oameni autentici și oameni care se lasă purtați de curent și aderă la opinia majorității. Lor le e teamă să fie diferiți pentru a nu fi judecați. Pesemne am dat follow persoanelor nepotrivite, dar nicio problemă: unfollow e la fel de ușor de dat.

Ai uitat cine ești cu multă vreme în urmă sau poate nu ai descoperit niciodată. Ești în război cu un virus. Dar de ce trebuie să fii în război și cu ceilalți? De ce trebuie să alegi tabere? Ai uitat cum e să gândești liber?

E ușor să scrii mii de cuvinte și să nu spui nimic, de fapt. Să fii împrăștiat în zeci de direcții fără o hartă și fără GPS. Un simplă hârtie în bătaia vântului. Câteva cuvinte azvârlite la mișto pentru niște like-uri și o influencereală de doi bani. O scrisoare pierdută…

„Proști, da mulți!” și te voi lăsa să ghicești cine a cuvântat așa. 

Și să îți amintești că există și reversul medaliei: „Mulți, da proști!”

Dar să fii troll e ceva aparte. Da, aia-s șmecherii internetului! În mintea lor… 

Șah mat.

Regula de bază în șah e următoarea: nu te bucura la o regină, că îți iei imediat șah mat.

 

 

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s