Realitate, vis sau fantezie? Povestea noastră părea cu sens, dar lipsa de sens contează. Eu eram o versiune-concept, iar tu erai versiunea finală. Azi scriu despre intrigă. Ce aș mai vrea să prind și azi frânturi de vise și să le transform în mici piese de puzzle și cu iscusința unei artiste, să creez marele puzzle al unei imagini perfecte. Dar am scris și rescris zeci de vise pe mii de plaje și oceanele le-au purtat cu ele în abisuri tot mai infinite.

O nouă Andra și povestea începe din nou. E altă poveste.

Dar Andra, în rolul ei de povestitoare, și-a propus ceva imposibil pentru alți povestitori: să dea fiecărui capitol un Happy-End.

Dar vezi, azi, eu realizez că nu mă mai pot întoarce în trecut, ci pot doar să construiesc pe acest prezent instabil. E puțin mai greu să fac aceeași pași pentru că simt că în mersul meu calc pe nisipuri mișcătoare. Cum să construiești castele pe nisipuri mișcătoare? E oare un vis imposibil care merită urmat?

Când uiți și ierți trecutul, rămâne doar viitorul incert și prezentul de care încerci să te agăți, dar clipa dispare. Ea scrie, el își amintește. Ea creează, el știe. Probabil amândoi iubesc haosul pentru a-l putea controla și transforma în ceva ordonat, sigur, concret.

Dar eu azi m-am apucat să culeg bucăți de haos, să le studiez atent și să le împletesc în noua poveste. Crede-mă, am fost aici de mii de ori de-a lungul vieții și de fiecare dată povestea a atins punctul culminant și apoi finalul. Și a început din nou.

Dar azi e vorba despre intrigă și multă răbdare.

Dar povestea asta, spre deosebire de celelalte, e artă. Iar eu observ totul, dar păstrez doar esențialul. Transform apoi esențialul în mici cărămizi lucrate manual să reziste pe orice fel de nisipuri mișcătoare. Am părăsit vechiul castel și construiesc altul.

Castelul de azi e diferit de toate celelalte. E construit atent, pe fundațiile distrugerii oricărei iubiri pierdute. E înălțat cu răbdarea unei artiste care a ales să privească înainte.

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s