În Capitolul I, Alice, la îndrumarea Timpului intră în labirint.

Timpul către Alice:

„În al șaptelea Univers se găsește Tărâmul de Gheață și Foc. Te duce Calul de Metal. Întreabă Înțelepții destinația către Labirintul Sufletului. Când va fi eclipsa de lună plină, pășește în labirint. Ia-ți tot arsenalul de luptă și împrietenește-te cu aerul. Briza mării, vântul de ianuarie și uraganul îți vor fi mamă. Când vei întâlni Focul, nu te apropia prea mult, dar păstrează-l aproape pentru că el va tranforma gheața în ape turcoaz. Ai grijă ce bei și ce mănânci pentru că nu ai vrea să te așezi pe malul unui râu privind la infinit apusul. Când vor încerca să îți ia curcubeul, îngheață-i. Când vor vrea să îți ofere apa vieții, mulțumește și dă înapoi aer. Vor fi momente când va trebui să lupți și momente când vei scrie poezii. Ai răbdare… Când Focul va topi Gheața, un ocean se va forma și în secunda următoare, un Tsunami. Ai grijă să îți confecționezi aripile care să te salveze când va veni Tsunami-ul. Dacă vei supraviețui, un prinzător de vise va apărea pe cer, iar tu mi-l vei aduce. Ne vor întâlni la ieșirea din labirint, pe plajă.

Aproape 9 luni a durat rătăcirea lui Alice prin Labirint. În capitolul 2, și-a construit o rachetă ca să călătorească cu ea prin tot Universul, aterizând în capitolul 3 pe Uranus ca să afle că e cyborg și să pornească alături de uranieni în câteva misiuni spațiale pe Mercur și pe Soare. Despre misiunea pe Mercur s-a scris în Capitolul 4, iar despre misiunea pe Soare, aș vrea să vă povestesc, dar personajul principal nu își mai amintește nimic în afară de faptul că în momentul în care s-a apropiat prea mult de Soare, gheața s-a topit, s-a format un ocean și câteva tsunami-uri, iar aripile lui Alice au fost arse. A navigat o vreme prin valurile uriașe, dar cum Soarele era prea aproape și apa vieții se terminase, a decis să ardă definitiv și din cenușă să renască ca pasărea Pheonix. Și în noul zbor liber pe cerul purpuriu, un prinzător de vise a apărut pe cer. 

Era toamna anului 3021. Pe o plajă cu nisip din gheață, pe o stâncă, o femeie cu aripile-curcubeu privea răsăritul. Aripile se reflectau în plaja de gheață și în ocean, iar Alice își legase prinzătorul de vise în păr. Ieșise din labirint și își aștepta tovarășul de drum, Timpul, așa cum stabiliseră.

Privindu-și reflexia în ocean, observă cum reflexia prinde viață și o fată iese treptat din ocean. Avea părul alb, aripile arse și visele spulberate de valuri.

Privește-mă, șoptește reflexia, eu sunt tu cea de ieri. Eu sunt Timpul. 

Alice o privește fără empatie, dar își dezleagă prinzătorul de vise din păr și i-l oferă, așa cum fusese înțelegerea.

Reflexia începe să își lege prinzătorul de vise în păr și aripile încep să îi crească, iar părul devenind multicolor, se tranformă într-un curcubeu.

Privește curcubeul, Alice, spune Timpul. Cum a fost călătoria pe Soare?

– Soarele mi-a ars aripile. Și așa n-a mai rămas nimic din ce am fost ieri, dar visele mele au fost suficient de nebune încât să aducă pe cer prinzătorul de vise, adaugă Alice.

– Și așa ai adus oceanul pe Uranus, șoptește Timpul.

– Multă muncă… spune Alice.

– Iar acum o nouă viață a început, chiar aici, pe planeta viitorului, științei, tehnologiei, revoluției, libertății, umanității.

– Pe planeta Haosului.

Timpul oferă prinzătorul de vise lui Alice.

– Păstrează-l, Alice, îl meriți. Tu ești Timpul. Ce planuri ai?

– O să rămân aici o perioadă. E mult de muncă, dar mediul e acum prielnic pentru creație: foc, gheață și multe curcubeie.

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s