Alice în tărâmul de gheață și foc. Cap. II. Alice își construiește rachetă

Alice în tărâmul de gheață și foc

 

CAPITOLUL II. Alice își construiește rachetă

Aer

aba347d6134260042380256bbf58e28f

Aer

Cu toții vă amintiți de Alice când s-a pus pe treabă. Nu a dormit și nu a mâncat câțiva ani pentru că trebuia să respecte deadline-ul. Toată lumea știa că Alice nu trebuie deranjată așa că i-au respectat intimitatea. Peste ceva timp, Alice le arată tuturor ce construise. Era o rachetă și cu zâmbetul până la urechi și-a chemat toți prietenii să le arate invenția.

-Nu funcționează, e de jucărie, a râs cineva.

– Ia-ți și tu un job serios, au zis alții.

Restul au privit-o cu subînțeles. Nu înțelegeau mare lucru, dar părea a fi o invenție interesantă.

– Ce faci cu ea?

– Mă mut.

– Unde?

– Pe Uranus.

– Nu, Alice, nu e cazul să te izolezi… Te vei plictisi îngrozitor.

– Știu, știu. De aceea mă pot teleporta ușor.

Alice și-a deschis rucacul și le-a arătat poțiunea:

– Cu asta mă teleportez. Recunosc că nu mă pricep la chimie și nu am inventat-o eu, ci am primit-o în dar de la un Înțelept. Dar funcționează.

capri

Prietenii lui Alice erau zânele, caii sălbatici, leoaica, batrâna Gaia, Maya, piticii, giganții, dragonii și celelalte personaje mitice din ținutul de Gheață și Foc. Cel mai des își petrecea timpul căutând aventuri și privind albastrul cerului alături de caii sălbatici. Celelalte creaturi mitice îi ofereau Energie și diverse daruri. Alice se străduia să ofere cunoaștere, dar se pare că în ultima perioadă eșuase.

– Dragilor, vă mulțumesc frumos pentru tot. Am construit această rachetă ca să putem călători prin tot Universul.

Alice nu avea nicio putere magică în afara aceleia de a lua forma oricărei creaturi sau ființe. De fapt, nimeni nu își amintea exact cum arăta Alice în realitate. Azi, Alice luase forma unui spiriduș simpatic turcoaz cu o pălărie fucsia interesantă.

Observ că nu și-a făcut apariția niciun unicorn, spune Alice.

– Da, au lucruri mai importante de făcut, adăugă Piticul Adolf

– Poate. Dar o să vezi, Adolf, că atunci când aprind focul, o să funcționeze. Are cineva un foc?

– Nu chiar, nu a vrut să vină.

– Unde e Focul? întreabă Alice curioasă.

– La el acasă, a spus că poate privește la TV evenimentul, adaugă un elf.

– În regulă… Vă mulțumesc că ați venit, dar lansăm în altă zi. Trebuie să am o discuție cu Focul.

Haven_beautifulbizarre_010

Apa

Prietenii îi urară succes și se îndepărtară. Alice știa că o întâlnire cu Focul era periculoasă și avea nevoie de ajutor așa că se îndreptă către casa Înțeleptei Maya. Maya, sufletul pământului, era singura ființă nemuritoare din tărâm și casa ei era construită din oasele fiecărei ființe care murise. Activitatea Mayei era să adune oasele morților și să le vindece sufletele prin cântec. Prin cântecul ei plângea moartea și aducea o nouă viață. Așa se menținea Pacea și lucrurile își urmau cursul obișnuit: se nășteau, mureau și reînviau prin cântec.

Alice o găsi pe Maya pescuind somoni în răul de lângă casă. Se așezară pe malul râului și priviră apusul.

Focul e periculos, spuse Maya.

– Dar am nevoie de el pentru a lansa racheta. Ai aflat de racheta mea?

– Da, și mă tot îndreb de ce oamenii caută să exploreze Universul când Universul se află în ei înșiși. Ce crezi că vei găsi pe Uranus?

– Nu știu. Sunt doar curioasă.

– Curiozitatea ar putea fi o calitate, folosită corect. O să te ajut. Află că acest râu are puteri magice. El reține toată informația pe unde trece. Știe totul. Apa e emoție. Apa creează, vindecă și nu se epuizează niciodată. Îți voi pune apa într-un ulcior și îl vei purta mereu cu tine în preajma Focului ca să nu te arzi. Ulciorul nu va seca niciodată, dar ai grijă să îl porți cu atenție pentru că nu ai vrea să îl verși și să stingi tot Focul. Tu ești aer, iar în preajma Focului se va ivi un incendiu ce va distruge planeta, așa că poartă această apă cu tine. Ai grijă pentru că experiența îți va schimba viața.

e7e413bf405ba9f099cab42a31883922_original

– Sunt curioasă unde au dispărut toate brichetele, era mai simplu.

Alice pleacă purtând ulciorul cu apă. Nici nu trecu mult pentru că începu să plouă. Legendele spun că a plouat 9 nopți și așa s-au format noi oceane și cascade. Ființele au stat în casă și mii de poezii s-au scris atunci. Când ploaia s-a oprit, Alice și-a continuat drumul și a văzut că venise Primăvară, dar natura se schimbase cumva pentru că iarba nu mai era verde, ci turcoaz și cerul căpătase o nuanță subtilă de roz. Oceanul își schimba culorile pe secundă, iar Alice căuta sursa, deși nu realiza că sursa era chiar Bătrana Gaia.

large

Pământ

Alice a ajuns la Bătrâna Gaia și mare i-a fost suprinderea când în locul bătrânei a găsit o tânără fermecătoare cu părul curgând în valurile unei cascade, ochii în care se întrezărea cerul și trupul din flori.

– Alice, tu ești copilul care a refuzat să crească și în nepăsarea ta, ți-a păsat cu adevărat. Lupta pentru putere și poluarea m-au distrus. Abia mai respiram până când un străin a venit și mi-a adus un pahar de apă. Iar acea apă, Alice, a făcut să vină din nou Primăvara. Așa am pictat din nou viața. Alice, îți dau în dar acest trandafir alb și dacă vei adormi, atinge-l, amintește-ți de mine și trezește-te la viață. 

Alice ia bucuroasă trandafirul cu gândul că va avea să dea ceva la schimb Gemenilor care păzeau Focul.

15mythme

Foc

Să obțină focul de la Gemeni nu era o sarcină ușoară pentru că cei doi frați erau în conflict și nu se înțelegeau niciodată. Dacă unul va fi de acord, celălalt oricum va fi împotriva. Dar cu speranța că îi găsește într-o stare potrivită, Alice le bate la ușa.

– Știu ce vrei. Și deși fratele meu voia să vină la lansare să îți dea Focul, eu am fost mai puternic ieri, adaugă David, unul dintre gemeni.

– Care dintre voi e cel mai puternic?

– Eu, pentru că lui Filip pur și simplu nu îi mai pasă, adaugă David.

– Greșit, adaugă Filip, eu vreau să fac ceva care să conteze.

– Dar Focul doar distruge, nu poate crea, adaugă David.

– David, avem nevoie de rachetă ca să explorăm Galaxia. Eu pot să mă teleportez, dar restul? Tu nu vrei să călătorești prin Univers?

– Filip vrea, dar eu nu am energie acum…

– Aș putea discuta puțin cu Focul?

– Sigur, intră.

Când a văzut că ce mai rămăsese din vechiul ei prieten era doar flacăra unei lumănări, Alice s-a enervat, dar și-a păstrat calmul.

– Dragă Focule, noi am fost tovarăși atâta timp. M-ai ajutat să evadez din tărâmul de gheață, mi-ai ținut de cald și ieri am reușit să aducem Primăvara. Dar vezi tu, Focule, am nevoie de tine acum…

Pe măsură ce Alice vorbea, pentru că Alice era aer, flacăra devenea mai puternică și s-a răspândit rapid pe mobilierul Gemenilor și i-a ars o bucată din păr. Atunci Alice a vărsat apă din ulcior și a stins Focul, dar a păstrat flacăra din lumânare care a luat formă umană și a început să vorbească:

– Alice, îmi erai dragă când erai doar aer, mă simțeam puternic. Dar acum porți apa cu tine…

– Focule, am nevoie de apă pentru că nu mai vreau să distrug. De data asta trebuie să fie diferit. Ai încredere în mine. Până și batrâna Gaia, mi-a dat trandafirul ei, am nevoie de tine ca să fiu completă.

0481804bd2b467b7fdc0b2537431b65c

Focul s-a retras în flacăra lumânării și observând tăcerea, Alice a realizat că încrederea se construiește în timp.

În drumul ei înapoi spre casă, Alice era tristă pentru că doua zi trebuia să recunoască public că a eșuat.

Uranus

A doua zi prietenii s-au strâns și au privit-o cu tristețe…

– Ne pare rău, Alice, poate nu e momentul potrivit. Cu siguranță trebuie să mai încerci. Știm că vei reuși.

– Așa e. Dar totuși, trei elemente în loc de patru sunt suficiente. Aș vrea să vă prezint un prieten drag, dar timid, Tesla. El va teleporta racheta. Lansăm azi.

Un soir d'_t_ by June Leeloo

 

După 7 ani Alice se întoarce în oraș. 

– Și, cum a fost pe Uranus? întreabă Gaia.

– Fascinație și haos. Uragane și tsunami ce se reinventau. Am cunoscut și controlat imposibilul. Dar mi-ar fi plăcut să vezi cum te vedeam eu de acolo de sus. Dacă te-ai fi putut privi prin ochii mei, ai fi văzut cât de frumoasă ești, Gaia.

– Crezi că Focul s-a răzgândit?

– Nu. Ca să am toate cele patru elemente, trebuie să explorez toata Galaxia.

– Și crezi că vei reuși? întreabă curios Gaia.

– Da. Timpul îmi e prieten, iar eu mă teleportez ușor.

13lapasseusedepluieH (1)

 

Text: Ruxandra Sava

Imagini: https://juneleeloo.bigcartel.com/

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s