Uneori e mai simplu decât crezi – nu trebuie să cauți lucruri. Ceea ce ai căutat se află lângă tine. A fost întotdeauna acolo, doar că nu ai observat. La început, ești sceptic. Măsori, cântărești, analizezi, stai pe loc. Apoi alegi să urmezi. Să te urmezi.

Ai uitat de tine. Ai fost atât de mic, încât trăiai prin ceilalți. Sau ai fost atât de mare și de puternic, încât nu te mai regăseai pe tine. Dar acum realizezi că e simplu. Dacă ești mic, vei urca muntele. Dacă ești mare, vei coborî, ușor, dar sigur, de pe piedestal. În cele mai multe cazuri însă, procesul e simultan. Urci și cobori simultan până ajungi la echilibru.

Ai vrut să construiești imperii, dar, în drumul tău, ai uitat de tine. Oamenii te-au urmat o perioadă, dar când tu ai uitat de tine – ai început să uiți și de ei. Ai putea crede că scriu despre mine. Adevărul e că scriu despre tine. Povestea asta e povestea noastră. A tuturor.

Povestea

Te-ai trezit în a treia zi din săptămână și te-ai uitat în oglindă. Ai clipit de șapte ori și ai avut o revelație. Te-ai privit și ai realizat că ești un unicorn. Ai ieșit din casă și oamenii te priveau curios: chiar e un unicorn!

Ieri erai gri. Negru. Dar, cel mai mult, erai maro. Dar azi și ceva timp înainte, tu erai curcubeu. Întâlneai Speranța și îi dăruiau rozul. Dispărea, pentru o perioada, din organismul tău, dar se refăcea instant, prin magie. Îți plăcu tare mult Creativitatea – și i-ai dat turcoazul. Și Creativitatea s-a făcut turcoaz, dar părul tău s-a făcut atunci din turcoazul cerului în turcoazul mării. Ai și înotat o perioadă prin ape limpezi. A fost o furtună și apa s-a poluat, tu ai alergat pe mal, să îți salvezi culorile și atunci s-au așezat lângă tine ei. Ți-au făcut o ofertă tare interesantă: voiau tot curcubeul în schimbul a ceva ce numai tu știi. Și ați negociat o perioadă pe culori.

Ți-a fost frică. Și ai renunțat la roșu. De atunci tot încerci să oprești sângele. Te-au ținut flămând într-o cușcă – și așa au luat portocaliul. Te-au forțat să lupți cu ai tăi frați – și au luat galbenul. Ți-au mâncat, într-o seară la cină, beți, inima ta verde. Cântai frumos, dar în cele din urmă le-ai dat și turcoazul. Ai scăpat cu movul și albul. De atunci te caută zi și noapte – vor și restul culorilor.

Ai scăpat și te-ai resemnat. Ai zis că e în regulă așa – să ceri mereu validare. Ai încetat să cauți culorile. Ai pierdut magia și ei te-au îndemnat să cauți Puterea.

Într-o iarnă rece, ai bătut la ușa Creativității. Voiai turcoazul înapoi. Creativitatea iubea unicornul, s-a dezbrăcat de îndată și a devenit maro, în timp ce ți-a pus turcoazul în palme. Nu ți-a plăcut, avea o culoare mai ștearsă decât a ta, nu era culoarea unicornului. Creativitatea s-a îmbolnăvit și a făcut o vreme perfuzii cu portocaliu. Au trecut câteva anotimpuri ca să poată așterne iar cuvinte. Aici, pe blog. Între timp te-a mai slujit, cu ultimele forțe, din perfuzii. Până într-o zi, când furnizorul ei nu a mai vizitat-o și a intrat în hibernare. Atunci ai realizat cât e de urată. Nu ai mai vizitat-o. Apoi a luat forma unui lup. A devenit sălbatică. Flămândă, și-a ucis sufletul, sperând să găsească iar turcoazul. Dar cu ultima suflare a găsit 3 simboluri pe care le ofere Unicornului.

Dar te-a privit, din umbră, cum ai pictat un tablou. Roșu, galben, verde, albastru. Și atunci te-a întrebat unde e portocaliul.

– Dar turcoazul? Ce avea turcoazul? întreabă Creativitatea.

– Era urât, răspunde ironic Unicornul.

– Dragă Unicornule, eu voiam doar să îl privești cu înțelegere și prin privirea ta blândă, el se făcea turcoazul mării. Și atunci apele deveaneau din ce în ce mai turcoaz, iar eu puteam să fiu eu.

Dar cele trei simboluri au fost date în dar Unicornului ca să îi amintească

că nu e nevoie de nimic altceva

decât de o secundă

de atenție

la sine însuși

pentru ca Unicornul să fie din nou curcubeu. Ca la început – șapte clipiri au fost suficiente.

Unicornul pornește din nou la drum. El are toate culorile acum: Încrederea, Creativitatea, Lupta, Cunoașterea, Dragostea, Intuiția și Divinitatea. Și acum știe că, dacă în drumul lui va întâlni reflexii ale sale, va rezona, va da și va primi și culorile lui vor fi și mai aprinse. Așa curcubeul va coborî din cer către munți, din munți va reflecta în mare, din mare în tot universul. Și apele vor fi iar limpezi și turcoaz.

Dar de vor veni furtunile, râul se va polua, iar dacă ei îi vor lua tot curcubeul, Unicornul acum știe că e nevoie doar de șapte clipiri ca el să fie iar el însuși. 

Și atunci Unicornul a început să creadă în Unicorni.

 
 

37338472_1741997692516528_2503535530600300544_n.jpg

Ruxandra Sava. Avocat. Antreprenor. Fondatoare LegalUp, ruxandra.sava@legalup.ro
Sunt un avocat cu viziune antreprenorială ce activează în domeniul Innovation, Technology and Privacy Law. Pasionată de digital și afaceri online, îmi place să cred despre mine că am cea mai bună soluție acolo unde tehnologia se întâlnește cu dreptul. Cred că cea mai importantă resursă este timpul. În timpul liber, îmi aștern gândurile pe blog.
Arii de expertiză: dreptul afacerilor, GDPR, IT, IP & Innovation Law. 
Valori
Prin proiectele și serviciile mele juridice susțin:
 progresul în tehnologie
antreprenoriatul si start-ups
 inovația
 libertatea
concurența loială
 proprietate intelectuală
tinerele valori
viața privată
mediul

 

 Dacă vrei să lucrăm împreună, scrie-mi despre proiectul tău la ruxandra.sava@legalup.ro. 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s